fbpx

Samtalsterapi Vägen till ett bättre mående

Känner du dig nedstämd, stressad, orolig eller har du fastnat i gamla mönster som håller dig tillbaka i livet som du har just nu? Är du i en kris eller känner sorg över en förlorad relation eller ett jobb som inte blev som du tänkt dig?

Oavsett vad, kan samtalsterapi och samtalsstöd hjälpa dig att skapa en större klarhet i livet, öka förståelsen om vad som format dig, dina mönster och vad som påverkar dig än idag.

Hitta nya vägar

I samtalen hjälper jag dig att bearbeta livshändelser eller utmaningar. Likväl som jag hjälper dig att hitta nya strategier och förhållningssätt för att du ska kunna leva ditt liv i större harmoni och samklang med vad som är viktigt för dig på riktigt.

Ibland kan det handla om att lära känna dig själv på ett djupare plan. Helt enkelt om att göra en inre resa som hjälper dig att hitta hem till dig själv.

KBT, schematerapi och psykosyntes

Jag har ett holistiskt synsätt på människan, där alla delar av dig är lika viktiga för att skapa sig en helhet. Och där jag utgår från dina möjligheter snarare än begränsningar.

I terapin använder jag mig av både KBT, schematerapi och psykosyntes, där jag anpassar samtalen, övningarna och verktygen beroende på vad du önskar hjälp med.   

Samtalsterapi handlar om att skapa en förståelse av ditt förflutna och hur händelser i dåtid många gånger även påverkar din nutid. Förstår du din dåtid och nutid, blir det oftast lättare att ta medvetna beslut för att forma din framtid.

Upplägg

Vi börjar med ett första inledande samtal på 90 min, där jag bjuder på de första 30 min.

På det första samtalet, får du berätta vad du önskar hjälp med och jag delar med mig hur jag på bästa sätt kan hjälpa dig som samtalsterapeut. Tillsammans tar vi sedan fram ett passande upplägg för våra kommande samtal.

All förändring och läkning tar tid. Därför behöver du vara beredd på att ge det lite tid, engagemang och uthållighet för att samtalsterapin ska vara hjälpsam. Det är inte bara samtalen som gör skillnad utan likväl det du gör mellan våra träffar.

Var:  Kungstensgatan 59 vid Odenplan i Stockholm eller online. Allt beroende på vad som passar dig bäst.

Pris: Mellan 1 150 – 1 500 kr per session för privatpersoner, beroende på längd på session.


Så här säger mina klienter:

“Jag känner mig som en bättre version av mig själv och känner mig mer trygg och säker på min inre röst.”

”När jag går hos dig känner jag mig trygg och lyssnad på. Det känns som att du verkligen vill att man ska utvecklas och kommer med peppande ord och bra vägar till hur man ska fortsätta framåt. Det känns tryggt att öppna upp sig hos dig och du dömer inget man säger. Jag går därifrån med ett stort leende! Det har bidragit till att jag börjat tycka mer om mig själv.”

“Mot slutet av min långtidssjukskrivning behövde jag vägledning och motivation för att komma vidare. Redan efter första samtalet kom jag snabbt på banan igen. Jag kände mig väl omhändertagen och trygg. Efter varje samtal kände jag mig fylld med energi. Susann är mycket inkännande och lyhörd när hon vägleder och motiverar dig. Jag ger henne mina allra varmaste rekommendationer.”

”Samtalen var mycket värdefulla och dessutom kändes det helt tryggt och icke-dömande hela vägen. Jag tror att ditt mjuka sätt att lirka fram insikterna var bra för mig. Det var ett nöje och lite som balsam för själen. Jag gillade att du var envis med att jag måste hitta en symbol, och att du var min största hejarklack. Jag kommer att rekommendera dig till alla som behöver vägledning.”

Om Susann Sjöbom Steiger

Samtalsterapeut, livscoach och karriärcoach, ledarskapscoach, beteendevetare och kommunikationsrådgivare, som jobbat större delen av mitt liv med att vägleda människor och organisationer i förändring. Utbildad KBT-terapeut och pågående studier till certifierad schematerapeut.

Förändring är en röd tråd i alla mina tjänster. Det är även något som präglat en stor del av mitt privata liv med kännbara händelser och livssituationer som flykt från ett annat land, anorexi, dysfunktionella relationer, skilsmässa och utmattningssyndrom.

Tack vare min egen livsresa, flertalet timmar i egen terapi och coaching, kan jag relatera till mina klienters utmaningar och anpassa vägledningen efter deras behov.

Hjälper dig att blomstra

Jag hjälper dig att ta stegen i den riktning och takt som du önskar. Anlitar du mig, lovar jag att vara din bästa samtalspartner, hejarklack och stöttepelare. Allt för att du ska blomstra. 🌸


Boka ett första möte eller skicka en förfrågan här nedanför. Jag ser fram emot att höra från dig!