fbpx

Samtalsterapi och Coaching privat

Samtal i livets alla skeenden

Som samtalsterapeut och certifierad coach erbjuder jag samtal i livets alla skeenden.

Det kan handla om att du vill:

 • Bli medvetenheten om dina drivkrafter, ditt varför
 • Öka förståelsen om dig själv och dina mönster
 • Få en bättre relation till din partner, vän eller barn
 • Stärka din självkänsla
 • Öka din självmedkänsla
 • Sätta kärleksfulla gränser
 • Få ihop livspusslet med barn och familj
 • Leva i en bonusfamilj
 • Bearbeta sorgen och hitta dig själv efter skilsmässan
 • Skapa livsbalans, ett hållbart arbetsliv
 • Hitta tillbaka till livsglädjen
 • Upptäcka och bli vän med ditt autentiska jag
 • Bli fri från ditt medberoende
 • Hitta hem till dig själv

Oavsett vad, är jag säker på att samtalen kommer hjälpa dig att skapa större klarhet i ditt liv.

Syftet med samtalen är att ge dig vägledning, inspiration, stöd och mod som hjälper dig att upptäcka och prova nya vägar framåt. Tillsammans utforskar vi vad som hindrar och stärker dig på din livsresa.

Skillnaden mellan coaching och samtalsterapi

Coaching är oftast en kortare process mot en bestämd riktning eller mål. Samtalsterapi är i många fall en längre process där vi även fördjupar oss i det förflutna, din barndom och allt det som format dig till den du är idag.

Genom att koppla ihop din dåtid med din nutid, blir det lättare att ta stegen i en önskad framtida riktning. Terapi handlar inte heller alltid om förändring utan likväl om acceptans. Att hitta ett förhållningssätt till det som är. Båda samtalsformerna har dock siktet inställd på att öka din livskvalitet i livet som du har här och nu.

Susann Sjöbom Steiger

Hjälper dig nå den förändring du önskar

Mitt fokus är att du ska känna dig trygg, sedd och lyssnad på samtidigt som du känner att du utvecklas i den riktning och takt som du önskar

Tillsammans utforskar vi var du befinner dig idag, vad som påverkar dig från ditt förflutna och vad du innerst inne längtar efter. Du som klient bestämmer agendan och temat för våra samtal, oavsett om du önskar coaching eller samtalsterapi.

Min roll är att vägleda dig och dela med mig av verktyg och övningar för att du ska nå den förändring som du önskar.

Efter varje möte är min förhoppning att du fått med dig nya insikter, perspektiv och handfasta verktyg, som gör att du går därifrån med en upplyftande känsla.


Holistisk syn på människan

Samtalen som jag erbjuder, har ett holistiskt synsätt på människan, där alla delar är viktiga för att få en förståelse för helheten och vad det innebär att vara människa.

I mina coachingsamtal och terapisamtal använder jag mig både av psykosyntes, kognitiv beteendeterapi (KBT) och schematerapi.

Jag anpassar samtalen och upplägget beroende på vad du söker för, där jag möter dig där du är utifrån dina specifika önskemål och behov.

Psykosyntes

I mina samtal utgår jag från jag psykosyntes, som utgår från det friska hos individen och som ser våra möjligheter till utveckling som obegränsade.

Psykosyntes är ett förhållningssätt, där människor har regnbågens alla vackra färger inom sig. Ibland behöver vi bara få lite hjälp med att upptäcka dem.

Med andra ord är vi inte bara si eller så utan har helt enkelt inte fått utveckla olika kvaliteter eller förmågor som finns inom oss och som väntar på att upptäckas. Utöver det finns även en andlig dimension.

Kognitiv beteendeterapi

Jag använder mig även av kognitiv beteendeterapi, KBT, som är hjälpsamt för att förändra tankar, känslor och beteenden. Genom att reflektera och bli mer medveten över vad som styr oss, kan vi lära oss att agera på ett nytt sätt som är mer hjälpsamt för oss.

Schematerapi

Utöver det, använder jag mig av schematerapi, som är hjälpsamt för att öka förståelsen om de överlevnadsstrategier som vi har med oss från när vi var barn, men som inte alltid är så hjälpsamma i vårt vuxna liv.

Schematerapin hjälper dig att få kontakt med ditt inre barn, där du får möjlighet att sluta fred och få en bättre förståelse för din barndom för att börja skapa dig ett eget liv och mer på dina villkor.


Hitta din ikigai

I vår snabbt föränderliga och alltmer oförutsägbara värld blir det även allt viktigare att ha sin inre kompass för att kunna leda sig själv.

Ett sätt att hitta din riktning, är att ta reda på ditt varför, din ikigai, som är något som jag använder mig av i min coaching och samtalsterapin. 

Vet du ditt varför, kommer det bidra till att livet känns mer meningsfullt och hjälpa dig att blomstra.

De fyra centrala frågorna för att hitta ditt ikigai, ditt varför

Upplägg för samtalen

Vi börjar med ett första samtal, där du berättar om dina förväntningar och behov och där jag delar med mig av hur jag jobbar som coach och samtalsterapeut och hur jag på bästa sätt kan hjälpa dig.

Efter första samtalet, kan du bestämma dig för om du önskar gå i samtal hos mig. Tillsammans tar vi sedan fram ett upplägg för våra kommande samtal. Allt beroende på dina önskemål och behov.

Vi kan antingen ses på mitt kontor på Kungstensgatan 59 vid Odenplan i Stockholm eller online. Allt beroende på vad som passar dig bäst.

För att få bästa resultat är det bra om vi:

 • Ses regelbundet, helst med ca 1 – 2 veckors mellanrum
 • Sätter riktning eller målbild för samtalen
 • Båda tar en aktiv del i samtalen
 • Har en öppen och ärlig dialog
 • Löpande stämmer av processen

Samtalen kan även genomföras på engelska eller tyska.

Pris

Pris enligt gällande prislista, mellan 1 200 till 1 850 kr, beroende på tjänst och längden på session. En session är mellan 60 eller 90 min.

Du kan välja mellan enskilda samtal eller ett coachingprogram. Det finns även möjlighet att köpa ett presentkort i shopen. Se prislista för samtliga tjänster.

Kom ihåg att du även kan använda ditt friskvårdsbidrag för mental träning.

Är du företag, är du varmt välkommen att kontakta mig på mail [email protected] eller 070-919 53 42 om du vill veta mer eller önskar en offert. 

Hur du bokar

Som privatperson, kan du boka en tid med mig på Boka Direkt.

Får du förhinder, får du gärna meddela mig 24 timmar innan. Undantag är om du blir sjuk.