fbpx

Det är aldrig för sent för att…

… bygga på med ny kunskap, erfarenheter och lärdomar. Det gäller både i arbetslivet och privat!

Oavsett hur gamla vi är, behöver vi försöka hålla nyfikenheten levande. Det kan handla om att vi går en på universitetet för att vi vill lära oss mer eller fördjupa oss i ett ämne. Likväl kan det handla om att gå en drejkurs, prova på att dansa salsa eller en helt ny sport som att spela paddel eller åka långfärdsskridskor. Det kan också handla om att vi ger oss ut i ett helt nytt sammanhang.

Nyfikenheten och lusten att upptäcka och uppleva nya saker är inte alltid något som kommer av sig själv. Ibland behöver vi jobba aktivt med att ”kicka igång” oss själva. Speciellt när vi blir äldre, kan vi lätt hamna i och fortsätta i gamla invanda spår. Helt enkelt för att det känns bekvämt och skönt i stunden att inte behöva ”utsätta sig” för något nytt eller göra en massa val. Samtidigt kan det leda till att vi tappar nyfikenheten, lusten och motivationen när varje dag är sig lik. Då kan det kännas som att vi fastnat i ekorrhjulet.

Genom att ibland våga kasta dig ut i okänt vatten, i nya miljöer eller situationer eller med nya personer, håller du nyfikenheten levande. Du utvecklas som människa på alla plan. Det gör att livet känns mer meningsfullt och ökar ditt välbefinnande.

Min egen resa fortsätter, där jag igår började på psykoterapeutprogrammet på deltid Svenska institutet för kognitiv psykoterapi vid sidan av mitt arbete. Lycklig, euforisk att ha tagit stegen mot att bli legitimerad psykoterapeut.

Ja, jag vet. Jag är redan KBT-terapeut, certifierad coach, beteendevetare och mindfulnessinstruktör. Men jag är ständigt nyfiken att lära mig mer om människan och våra beteenden. Varför vi gör som vi gör och hur vi kan ta stegen till förändring.

Är du nyfiken att börja din inre och yttre förändringsresa?

Välkommen att kontakta mig!

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *