fbpx

Ditt varför hjälper dig hitta en riktning

I allt du gör, är det bra att formulera ditt varför. Det hjälper dig att bli mer medveten om vad som är viktigt för dig på riktigt, vad du behöver fokusera på och vad du kanske behöver släppa taget om. 

Intentionen är viktig i det stora och det lilla. Helt enkelt för att vi inte har oceaner med tid här på jorden och behöver ta vara vår värdefulla tid och energi. Insikten om att vi själva är medskapare i vårt eget liv och friheten och ansvaret det medför, kan ibland kännas hissnande och utmanande. 

Större samklang med ditt autentiska jag

Intentionen hjälper dig att ställa in kompassen, så att du vet åt vilket håll du ska gå och vilka steg du behöver ta för att leva ditt liv i större samklang med ditt autentiska jag. Det kan låta som stora ord. Men ditt varför är viktig i det stora och det lilla. Det kan handla om att du sätter intentionen inför ett möte på jobbet, den kommande helgen eller en vänskaps- eller kärleksrelation. 

Allt blev som jag föreställt mig

Jag var väldigt tydlig med min intention inför min sista tenta. Att skriva den och fira med en weekend i Amsterdam. Flera månader innan kunde jag känna känslan av att sitta i tentasalen och den enorma lättnaden när jag satt på flyget några timmar senare.

Men en vecka innan, inser jag att jag glömt att anmäla mig till tentan. Det blir ett tvärt nej från universitetet. Hela mitt väsen kämpade emot. Jag som hade varit så tydlig i min intention. Och jag ville absolut inte vänta tre månader på nästa tentatillfälle. Så jag ringde, mejlade och bad snällt. Jag var inte ensam om att ha missat. Två dagar innan tentan ringde mobilen. Institutet hade bestämt sig för att göra ett undantag för oss fem som hade glömt anmäla oss. Allt blev till slut som jag hade föreställt mig. 

Tro på mirakel

Var det intentionen eller min envishet (grit) som hjälpte mig? Jag tror att min tydliga intention hjälpte mig att fortsätta försöka tills jag fick ett ja. Ett annat exempel på när jag hade satt en intention var när jag sökte ett jobb och fick till svar ”vi har redan valt ut och börjat intervjua kandidater”. Mitt svar blev ”men du har ju inte träffat mig”. Lite högmodigt kan tyckas men det kom spontant för min intention var ”det här är mitt nästa jobb”. Den rekryterande chefen skrattade högt i telefon. Och ja, jag fick jobbet trots att jag egentligen var sen med min ansökan.

Vad vill jag säga med det här? Jo, att det är viktigt att formulera ditt varför och tro på mirakel. De händer då och då mitt framför dig om du tar dig tid och är öppen för att det oväntade ska ske. Vad är då ett mirakel? Ja, det bestämmer du själv. 

Önskar dig en underbar sommar och ledighet!

P.S. Kom ihåg att inte spara allt roligt till semestern. Det finns en hel del som du kan göra på kvällar, helger eller kanske de dagar som du jobbar hemifrån.

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *