fbpx

Är det inte dags att skippa den röda tråden i CV:et?

Det blir allt vanligare att vi vidareutbildar oss eller rent av byter karriär. Inte bara en utan flera gånger under vårt arbetsliv.

Jag välkomnar det gladeligen. Har själv aldrig riktigt förstått det där med att bara ägna mig åt en sak när det finns så många spännande saker att utforska.

Det är inget fel med att vilja fördjupa sig. Har själv gjort det genom flera av mina utbildningar som till stor handlat om att förstå och kommunicera med människor.

Samtidigt förändras både vi och våra drivkrafter beroende på var i livet vi är. På samma sätt som världen förändras i en allt snabbare takt.

Jag har ibland fått höra av rekryterare att det inte ser bra ut att byta jobb för ofta. Men de senaste 1 – 2 åren har det setts som positivt att jag har erfarenhet från olika branscher och roller.

Personligen tycker jag det är positivt att flera yrkeskarriärer kan bli det nya normala enligt forskaren Kristina Elfhag. Så med andra ord, är det inte dags att vi skippar det där pratat om att det alltid måste finnas en röd tråd i CV:et?

Tänker på min mormor som var förfärad när jag skulle läsa på Universitetet 30 år fyllda. Hon tyckte att jag borde vara klar med studierna i min ålder. Tänk om hon hade vetat att det var bara början. Jag är 51 år och fortsätter utbilda mig och byta karriär. Älskar det!

Vad tänker du om flera yrken under livet?

Här är artikeln i Dagens Nyheter med Kristina Elfhag om att flera yrken kan bli det nya normala.

Foto: Brooke Cagle Unsplash

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *