fbpx

2020 – ett år vi kommer minnas för alltid!

2020 var ett annorlunda år, ett riktigt skitår där inget blev som vi tänkt oss. Eller ett år där vi lärde oss vad som egentligen är viktigt här i livet. Det vi upplevde under året är historiskt och något som det kommer pratas om under lång tid framöver och som kommande generationer kommer läsa om i historieböcker.

Oavsett hur du summerar det gångna året, är jag säker på att du tar med dig en hel del lärdom och reflektioner som kommer vara hjälpsamma framöver.

För egen del har pandemin inneburit en hel del tvära kast. Jag tog ett sidouppdrag som jobbcoach på Arbetsförmedlingen, blev headhuntad som kommunikationschef och var på en anställningsintervju för att hjälpa till inom hemtjänsten.

Allt det hjälpte mig att inse att det finns många livlinor om det skulle bli riktig kris. Det fick mig också att bli ännu mer övertygad om att min rätta plats är mitt eget företag, där min mission är att hjälpa människor att blomstra genom att hitta och våga följa sitt varför. 

Ett år med ständiga förändringar

Det gångna året har vi varit med om den ena förändringen efter den andra, där inget varit sig likt. Vi har varit tvungna vid att vänja oss vid att leva ett liv i ovisshet. Ingen vet heller hur världen kommer att se ut post corona. Vissa saker kommer att återgå till det normala medan andra förändras för alltid. 

Rent krasst finns inga garantier för något här i livet. Innerst inne vet vi det. Samtidigt bär många av oss en önskan om att få veta om partnern kommer att stanna hos oss, om jobbet är kvar eller om utbildningen vi valt verkligen är den rätta för oss. 

Stå ut med visst mått av ovisshet

Att leva i förändring och i ovisshet är utmanande. Samtidigt är det en naturlig del av att vara människa, där vi behöver lära oss att kunna stå ut med att vi inte vet.

Det vi kan göra för öka vårt välbefinnande är att:

  • Glädjas åt det vi har och så ofta vi kan
  • Vara tacksamma varje dag
  • Fokusera mer på det vi har än det vi saknar
  • Stanna upp och njuta av det som är här och nu
  • Utgå från att livet kommer bli bra
  • Prova oss fram

Sist men inte minst behöver vi ha tillit till att vi får den hjälp vi behöver när möjligheter eller utmaningar dyker upp längs med vår livsresa. Jag vet det såväl av egen erfarenhet att hjälp många gånger kommit från helt oväntat håll och att det finns hjälp att få om vi bara ber om det.

Livet är och kommer aldrig vara spikrakt, snarare krokigt med många omvägar som är viktiga för vårt lärande och personliga utveckling. Det är omvägarna som lär oss allra mest om livet och som skänker oss visdom. Tänker att det även kommer hjälpa oss under det nya året.

Hej då 2020 och varmt välkommen 2021! Jag ser fram emot det nya året med stor tillförsikt!

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *