fbpx

Bra att tänka på vägen till ditt nästa jobb

Som alla vet lever vi i en föränderlig värld. Så var det redan före corona. Skillnaden nu är att det sker flera dramatiska förändringar som är bortom vår kontroll och som inte heller är tidsbegränsade. 

Antalet arbetslösa och varslade ökar stadigt samtidigt som företagen ser över sin struktur och arbetssätt för minska kostnaderna. Nu senast i raden är Microsoft som ersätter sina journalister med AI. 

I vår moderna värld finns det inte längre några som helst garantier för att vi har kvar våra jobb, oavsett om vi jobbat på ett företag i ett eller 20 år. Vi vet inte ens om det vi en gång har utbildat oss till, kommer att behövas framöver.

Därför är det oerhört viktigt att du:

🌸 Fortsätter vara nyfiken

🌸 Är flexibel

🌸 Har en vilja att lära dig nya saker

🌸 Testar nya roller och branscher

🌸 Vågar hoppa på kortare uppdrag 

🌸 Är öppen för att utbilda dig till något helt nytt

🌸 Tänker ut fler sätt att tjäna pengar på

Det behöver inte heller handla om att du har ett enda lönearbete utan du kan ha flera olika inkomstkällor. I vissa fall kan det även vara en hobby som ger dig ett extra klirr i kassan. 

Jag skulle säga att allt är möjligt om du är beredd på att jobba för det. Jag säger inte att det är enkelt. Men det är min sanna övertygelse att om du lägger ned tid och engagemang, kommer det att hjälpa dig framåt även om det kan ta sin lilla tid.

Att ha fler utvägar i arbetslivet hjälper oss att bli mindre sårbara för omvärldens ständiga förändringar. Det är även en av grundtankarna i ikigai, som är ett förhållningssätt till livet självt för att livet ska kännas mer meningsfullt. Ikigai är även något som jag använder i coachingen av mina klienter. 

Är det något du vill lägga till på listan som underlättar vägen till ett jobb?

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *