fbpx

Summera året

Med bara sex dagar kvar av det här året kan det vara bra att reflektera över året som gått. Vad känner du dig mest nöjd över och vad lärde du dig på vägen? Det är inte givet att vi når alla mål som vi satt upp. Samtidigt är det viktigt att inte se det som ett nederlag utan se det som ett lärande, något som du kan ta med dig på din fortsatta resa in i det nya året.

Jag hade en mängd saker på min önskelista för 2019, som att fokusera mer på min hälsa och ägna mig åt det jag innerst inne älskar, som gör att livet känns mer meningsfullt. I mitt fall har det alltid varit människor, relationer, kommunikation och ledarskap. Först som kommunikationsspecialist, där jag coachat ledningsgrupper och chefer att kommunicera komplexa förändringar till ett enkelt budskap som alla förstår. Numera även som coach, där jag coachar såväl medarbetare, ledare som privatpersoner. För mig är det är lika viktigt att stärka chefen i sin ledarroll som att stärka medarbetarnas förmåga att leda sig själva.

Mitt syfte i livet är att vägleda, inspirera och sprida kärlek. Coachingen gör att jag kan ägna mig åt mitt syfte, mitt ikigai, nästan varje dag. Det känns inte ens som ett jobb utan som mitt kall.

Det jag är mest tacksam för under 2019 är att jag:

  • Startat mitt första bolag
  • Är diplomerad coach efter tvåårs studier på Humanova
  • Utbildat mig i Motiverande Samtal (MI)
  • Tackat nej till uppdrag som inte överensstämmer med mina värderingar
  • Ingått nya partnerskap och samarbeten
  • Har gjort skillnad för mina klienter
  • Är mer sann mot mig själv
  • Vågat lyssna på min intuition, min inre röst alltmer

Vad som ska stå på min önskelista för 2020 återstår att se. Jag kommer att sätta mig i lugn och ro de närmaste dagarna och skriva ned allt. Det är först när jag när jag sitter med pennan i min hand som orden börjar flöda.

Tack mina läsare för det här året. Jag ser fram emot ett nytt spännande år tillsammans med er. Önskar er ett gott nytt år 2020. Ta väl hand om er!

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *