fbpx

Vem behöver en coach?

[et_pb_section admin_label=”section”]
[et_pb_row admin_label=”row”]
[et_pb_column type=”4_4″][et_pb_text admin_label=”Text”]

Det enkla svaret är att alla kan behöva en coach i livets olika skeenden och faser. Det kan handla om att du längtar efter att känna större meningsfullhet i ditt liv eller går i tankar på att byta jobb men inte riktigt vågar ta steget. Det kan också vara så att du vill känna dig mer tillfreds med livet som du har eller är i behov av verktyg eller nya tankebanor för att navigera i vardagen och i vår snabbt föränderliga värld.

Många gånger kan vi sitta fast i gamla spår och inte veta hur vi ska ta oss framåt. Vi utgår från att vi är på ett visst sätt och bara klarar av vissa saker när vi i själva verket klarar så mycket mer. Allt handlar i grunden om vilka föreställningar vi har om oss själva. Många av dessa föreställningar kommer från barndomen och finns både i vårt medvetna och undermedvetna jag. Vissa sidor eller egenskaper hos oss har blivit bekräftade medan andra blivit nedtonade, ibland till och med nedtryckta.

Vi kanske har haft en dröm om att stå på scen men fått höra att det inte är ett riktigt jobb. Som när jag i 20-årsåldern berättade för min närmaste chef att jag ville börja jobba med kommunikation. Han fnös åt mig och berättade att han minsann hade haft en massa drömmar när han var ung men att det fanns en verklighet att förhålla sig till. Han var närmare 50 år och jag ville inte bli som han.

Jag följde min dröm och sökte till IHM Business School, där jag utbildade mig till kommunikatör. Det hjälpte mig att få mitt första jobb som kommunikatör för närmare 25 år sedan. Sedan dess har jag fortsatt att utbilda mig till både beteendevetare och coach. Jag lär mig hela tiden nya saker som jag kan ha nytta av i min roll som coach, föreläsare och kommunikationsspecialist.

När jag var ung fanns det inga coacher utan jag fick lita på min egen övertygelse och starka drivkraft att upptäcka och lära mig nya saker. Allt för att inte fastna i gamla vanor. Jag hade önskat att jag hade haft en coach som väglett mig och uppmuntrat mig att ta steget mycket tidigare. Hade jag haft en coach, är jag säker på att jag hade startat min egen verksamhet betydligt tidigare.

Jag är tacksam över att jag nu, genom min långa erfarenhet från arbetslivet och från livet i stort, kan erbjuda mina klienter det stöd och den uppmuntran som jag själv skulle ha behövt. Genom min egen livsresa kan jag på ett bättre sätt vägleda mina klienter och erbjuda stöd och uppmuntran genom livets alla faser. Målet är att mina klienter ska få leva det liv som de innerst inne längtar efter. Vi är inte gula, gröna, blåa eller röda utan vi är en palett av olika färger beroende på vilka val vi gör. Valet är vårt eget och vi kan välja om och om igen.

Vill du veta mer? Kontakta mig gärna på [email protected]

[/et_pb_text][/et_pb_column]
[/et_pb_row]
[/et_pb_section]

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *