fbpx

Vad är dina värderingar?

För mig har det, speciellt nu som egenföretagare blivit allt viktigare att ha koll på och följa mina värderingar. Jag skulle vilja påstå att värderingar är allt! De fungerar som min inre kompass, som vägleder mig både i privat- och arbetslivet.

Ibland när jag har försökt strunta i mina värderingar, kommer jag ändå till slut fram till en punkt där det inte längre går att gå emot mina värderingar. Kroppen påminner mig då så starkt genom att jag får ont i magen om jag agerar tvärtemot det som är viktigt för mig och det jag står för.

För att veta vad som är mina värderingar, gjorde jag för några månader sedan en kartläggning av mina värderingar. Idén fick jag efter att ha lyssnat på podden Självklart med Mia Törnblom och Christina Stielli.

Så här gjorde jag övningen

Dag 1. Listade jag 50 värderingar utifrån vad som är rätt, viktigt och riktigt

Dag 2. Strök jag hälften av värderingarna på listan

Dag 3. Valde jag ut mina fyra viktigaste värderingar

Det resulterade i följande värderingar:

  • Hålla vad man lovar
  • Empati och respekt för olikhet
  • Delaktighet och transparens
  • Schysst och etiskt företagande

Vet du vilka som är dina viktigaste värderingar, som du absolut inte tummar på?

Om inte, kan jag varmt rekommendera övningen.

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *