fbpx

Vems fotspår följer du?

Det är så lätt att vi följer någon annans fotspår för att det förväntas eller för att det verkar vara den enklaste vägen att gå. Tänk om vi istället stannade upp och försöker ta reda på vilka vi egentligen är och vad vi innerst inne drömmer om? Drömmar som vi kanske viftat bort som något svårt och ouppnåeligt. Men hur kan vi egentligen veta om våra drömmar kan bli verklighet om vi aldrig vågar kliva ur vår komfortzon?  

Vi kan ha många kloka tankar men många gånger kan vi behöva reflektera och utforska tillsammans med någon annan som kan sätta ord på det vi själva inte förstår och som kan hjälpa oss komma till insikt om vad som får oss att blomstra. En coach som hjälper oss att se fler möjligheter än hinder, som kan fungera både som bollplank och stöttepelare oavsett om det är något litet eller stort på jobbet eller privat som vi vill förändra. Jag har själv fått värdefulla insikter och aha-upplevelser tack vare min coach.

Att stanna upp och gå till djupet kan ta dagar, månader eller år. För mig personligen tog det nästan två år. I många år drömde jag om att jobba som konsult och coach och att få vara min egen. Den där längtan efter självständighet, eget ansvar och flexibilitet har funnits med nästan lika länge som jag varit anställd (i hela mitt yrkesliv) men ändå valde jag att bortse från den för att det kändes enklare och tryggare att fortsätta som anställd. Så många gånger som jag försökt passa in i en kostym som egentligen alltid varit för liten. Till slut sprack den och när inget längre höll mig tillbaka insåg jag att möjligheterna är nästintill oändliga.

Det är så lätt att vi fortsätter i invanda fotspår men så värdefullt när vi väl tar oss tiden att upptäcka de vi är ämnade att vara och inser vår fulla potential. Nu är jag nyfiken på att få höra. Vad drömmer du om och vad gör du för att det ska bli verklighet?

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *