fbpx

Hitta ditt varför!

För många av oss är det nu slutspurten innan semestern. Välbehövlig semester, som ger oss tid för återhämtning, för att göra roliga saker tillsammans med vänner, familjen eller kanske för att bara vara. Det brukar vara ett gyllene tillfälle att reflektera över jobbet, relationer och livet i allmänhet. En hel del av oss letar också efter sitt kall, det som får livet att kännas meningsfullt.

Funderar du på vad du ska läsa eller lyssna på för bok i hängmattan eller på stranden? Då kan jag varmt rekommendera boken ”Ikigai: The Japanese Secret to a Long and Happy Life”. I boken finns en suverän övning, som hjälper dig att hitta meningen med livet genom att ställa dig följande fyra frågor:

  • Vad är jag bra på?
  • Vad älskar jag?
  • Vad behöver världen?
  • Vad kan jag tjäna pengar på?

Genom att svara på frågorna får en större insikt och förståelse för vad som är din passin, ditt kall. Ja, det som gör dig lycklig och som får dig att vilja gå upp på morgonen. Det som skapar mening i ditt liv kan vara allt från det stora till det lilla. Men många gånger tar vi oss inte tid att ta reda på vårt varför.

För mig personligen blev det en ögonöppnare och plötsligt blev det kristallklart vad jag ska göra mer och mindre av för att känna mer livsglädje och mening i allt jag gör. En del saker har jag redan börjat med, som att starta mitt eget företag, meditera och spendera mer tid med människor som får mig att må bra. Vad gör du för att livet ska kännas mer meningsfullt för just dig? Och behöver du hjälp på vägen, coachar jag gärna dig!

Submit a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *