fbpx

Föreläsningar och Workshops

från min föreläsning

Föreläsning: Är du redo för förändring?

Välkommen till en föreläsning med hopp, mod och inspiration som hjälper dig att våga ta steget till förändring för att skapa dig ett liv där du blomstrar.

Det här är inte en föreläsning där jag kommer dela med mig fem nycklar för ett lyckligt liv. Snarare är det en medmänniskas betraktelser, som kan bidra med nya perspektiv och insikter.

Att det inte alltid är så lätt att vara människa men att vi alltid har ett val fast vi kanske inte alltid ser det där och då. Genom att dela med mig av min resa, hoppas jag det blir lättare för andra att göra sin resa.  

Min förändringsresa handlar bland annat om flykt från dåvarande Östtyskland, utmattningssyndrom, fel jobb och relationer och hur jag hittade mitt varför, min ikigai. Allt det där som får mig att blomstra.

Vi kommer även prata om:

  • Vad är förändring och varför är det en nödvändig del av livet
  • Varför är det viktigt att ha en riktning
  • Hur skapar du dig ett meningsfullt liv
  • Lärdomar och insikter från min egen livsresa

Min förhoppning är att ni ska connecta och kanske vilja dela insikter och klokskap med varandra. Ta tillfället i akt att ses på riktigt när vi nu äntligen får ses live igen.

På föreläsningen i april 2022 var det en magisk stämning när ett 30-tal människor samlades i stora salen på Hälsans Hus. 

Sagt om föreläsningen

”Otroligt inspirerande och intressant att få ta del av Susanns föreläsning. Går härifrån med en känsla av hopp och ljus.”

”Tack för en inspirerande föreläsning! En hjälp på min egen förändringsresa. Tack!”

”Tusen tack för en inspirerande och värdefull föreläsning! Tack för att du delade med dig av din förändringsresa och för att du visade dig sårbar på scen. Din sårbarhet och att du vågade vara tyst var otroligt häftigt att se! Det för mig är mod! 

Det jag tar med mig är: 
Förändringar sker konstant, så väl externa som interna. Vi kan inte alltid välja eller påverka förändringar – men vi kan välja hur vi reagerar och agerar. Alla människor är ansvariga för att vara i kontakt med sin egna vilja och sitt eget välmående. Det är möjligt för alla att agera aktivt och medvetet för att nå sina mål och skapa sitt ultimata liv. Tillväxt som föds ur en kärleksfull plats, i ett längtande efter mening, kräver reflektion och självledarskap.” 

”Senast jag blev starkt berörd var igår morse då jag var på en frukostföreläsning. Det vara starkt, intressant och berörde mig så att jag fick tårar i ögonen. Tackar Susann för den upplevelsen!”

”Mod är ett av mina starkaste ledord för 2020. Vill därför lyfta fram Susann som för en vecka sedan visade stort mod då hon på The Park inspirationsfrukost höll föreläsningen om sin livsberättelse och personliga resa mot förändring. Susann vågade visa sig sårbar och att visa sårbarhet kräver ofantligt mycket mod! Tack Susann, ditt mod får mig att våga ännu mera.”

”Tack för en härlig frukost och din inspirerande föreläsning. Jag tar med mig tankar kring förändringar och flow.”

”Det krävs mod att vara sårbar, och det krävs kanske även sårbarhet för att vara modig? Tack Susann för en modig föreläsning om förändring. Din livsberättelse borde bli en bok som ges ut en dag. Jag håller tummarna för att det blir så”

”Fantastisk, inspirerande och känsloladdad föreläsning som du inte får missa”.

”Vilken underbar morgon vi fick tillsammans. Du är verkligen strålande, modig och står för din resa och det syns. Tack för att du delar med dig.”

”Vilken fantastisk start på dagen! Tack Susann för att du delade med dig så öppet. Din historia och föreläsning berör verkligen. Många tankar och uttalanden som har hängt kvar under dagen som gett positiv energi och en större medvetenhet om min inre kompass. Tack!”

”Tack Susann för din fina och inspirerande föreläsning! Fantastiskt bra koncept med föreläsning för en lagom publik, där det också blev så lätt att prata med varandra om både smått och stort. Hoppas få komma på mer!”

”Toppenföreläsning! Inspiration och mod.”

”Went to a talk/breakfast this morning where Susann shared her very vulnerable story and that took courage. Reach out to this incredible woman and her Life and Business coaching.”

”Tack Susann för en fin och varm start på dagen. Du bidrar med energi och värme och kvar stannar en känsla av kärlek och hopp.”


Workshop: Hitta din inre kompass

I vår snabbt föränderliga värld, blir det allt viktigare att du har din egen inre kompass som hjälper dig att navigera i en tid där ingenting längre är självklart.

Allt börjar med ditt eget varför, ditt syfte, och meningen med just ditt liv. Det här är en kreativ och interaktiv workshop där vi tillsammans utforskar och kartlägger vad som är viktigt för dig på riktigt.

Efter workshopen kommer du förhoppningsvis ha en större insikt om ditt syfte, din ikigai, dina värderingar och dina övertygelser. Allt för att du ska hitta din inre kompass som hjälper dig att ta stegen i den riktning och takt som du önskar. En kompass som ger dig vägledning både i jobbet, dina relationer och i livet i stort.

En kreativ och interaktiv workshop för såväl företag som privatpersoner.


Föreläsning: Hållbart arbetsliv

I en tid när gränsen mellan arbete och fritid alltmer suddas ut, blir det ännu viktigare att vi själva tar ansvar för att få livsbalans för att skapa oss ett hållbart arbetsliv.

Ett liv där vi inte ständigt är uppkopplade och kör turbo utan försöker köra mer eco drive för att vi ska ha energi kvar när vi kommer hem. Energi som vi såväl behöver för att ta hand om oss, umgås med vänner, familj, träna och allt det där andra som ökar vårt välbefinnande.

Ett hållbart arbetsliv, där vi byter ut (o)vanor mot mer hjälpsamma vanor och rutiner och börjar ta oss själva och vårt välbefinnande på allvar. I det ingår det även att sätta gränser och vara tydliga med vad vi innerst inne behöver.

På föreläsningen delar jag även med mig av min egen förändringsresa, där jag tidigare kört med gasen i botten tills jag blev utmattad. Inte bara en gång. Där jag nu kan dela med mig av mina egna erfarenheter och lärdomar för att hjälpa att ta stegen mot en hållbar förändring.

En föreläsning som hjälper dig att börja ta dig själv på allvar. För både företag och privatpersoner.


Föreläsning: Vad tar du med dig till jobbet?

Hur du mår har stor påverkan på andra, större än vad vi många gånger tror. Har du koll på dina tankar och känslor och vad som driver dig, blir det lättare att agera mer medvetet än att reagera impulsivt.

Det är inte heller bara det du säger utan likväl hur du säger det som spelar roll. Och även när du inte säger något så märks det ofta hur du egentligen mår och vad du tar med dig till jobbet.

Genom att öka medvetenheten och förståelsen om dig, dina tankar, känslor och behov, blir det lättare att möta dig själv och andra i större empati.

Ett gott arbetsklimat är något som angår oss alla, där både chefer och medarbetare kan göra stor skillnad i sitt bemötande av varandra.

En föreläsning som hjälper dig öka medvetenheten om dig och vad du tar med dig till jobbet. För både företag och privatpersoner.


Vill du veta mer?

Du är varmt välkommen att kontakta mig om du är intresserad av att anlita mig som föreläsare på ditt företag.

Det kan handla om inspirationsföreläsningar i samband med kick-off, chefsdagar eller när önskar en utbildning eller workshop.Redo att ta kontakt?