OUTPLACEMENT 

Ibland behöver vi som företag varsla eller säga upp medarbetare av olika anledningar. Det kan vara ett tufft beslut som vi allra helst vill slippa. Ett sätt att underlätta för medarbetaren som lämnar, är att erbjuda ett outplacementprogram.

Hjälper medarbetaren till ett jobb

Programmet inkluderar både coaching, vägledning, inspiration och verktyg som hjälper den tidigare medarbetaren till ett jobb där personen får användning av sina kvaliteter, kunskaper och erfarenheter.

Det handlar med andra ord inte bara om att hitta ett jobb utan även en plats där personen får tillgång till hela sin potential.

Från kartläggning till intervjuträning

Programmet innehåller flera olika delmoment, med alltifrån kartläggning, genomgång av CV, LinkedIn-profil till intervjuträning. Allt anpassat efter medarbetarens specifika behov och önskemål. I det ingår även att stärka individens tro på sig själv och sin egen förmåga.

Varför välja ett outplacementprogram?

  • Underlättar medarbetarens väg till nytt jobb
  • Visar att ni som företag värdesätter medarbetares bästa även om era vägar skiljs åt
  • Bygger starka varmärken och ambassadörsskap

 

Om Susann Sjöbom Steiger

Livs- och karriärcoach, beteendevetare, föreläsare och kommunikationsspecialist, som jobbat större delen av mitt liv med att coacha människor och organisationer i förändring. Min erfarenhet sträcker sig från bank och finans, medicinteknik, bygg, IT till drivmedelsbranschen. 

Coachar såväl medarbetare, arbetssökande som studerande på Yrkeshögskolan. Jag coachar även chefer i ett ledarprogram. Utöver det har jag jobbat som jobbcoach, på uppdrag åt Arbetsförmedlingen.

Hjälper människor att hitta sitt varför

Jag älskar mitt jobb och känner verkligen att jag följer mitt varför, min ikigai, som är att vägleda och inspirera människor att hitta och våga följa sitt varför, för att hitta sin rätta plats på jobbet och livet i stort.

Är vi på rätt ställe, hjälper det oss att blomstra och bidrar till att även människorna omkring oss blomstrar.

Får människor att blomstra

Jag hjälper människor att utvecklas i den riktning och takt som de önskar. Anlitar ni mig, kan jag lova att vara er medarbetares bästa hejarklack från start till mål. Allt för att underlätta vägen till ett jobb och för att individen ska få blomstra! 🌸